Szeptember - 2018
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Fontos információk!

A TDK-val és az OTDK-val kapcsolatos minden információ itt, az egyetemi TDK-honlapon (uni-corvinus.hu/tdk) érhető el. Többek között:

Amennyiben a TDK informatikai rendszerével kapcsolatban kérdés merülne fel, fordulj bizalommal Jeney Lászlóhoz! A TDK-val kapcsolatos minden más jellegű kérést a tdk(kukac)uni-corvinus(pont)hu email-címen várjuk.

Felhívjuk a figyelmet, hogy:

Jó munkát kívánunk, és várunk mindenkit a felkészítőkön!

TDK Felkészítő Estek: Hogyan írjunk jó absztraktot (nemcsak) az OTDK-ra?

Időpont: november 13. (kedd) 17.20–18.50

Szeretnénk felhívni a figyelmetek a legújabb felkészítő rendezvényünkre, amelyen Dr. Juhász Péter, a Gazdálkodástudományi Kar egyetemi docense, a Hogyan írjunk...?   101 tanács (szak)dolgozatíróknak c. könyv társszerzője elmondja: milyen a jó absztrakt, és konkrét tanácsokkal szolgál a résztvevőknek. Az esemény során bemutatjuk mitől jó egy absztrakt.

A jó absztrakt írása kiemelten fontos a dolgozat megírásakor, hiszen ez az első gondolat, amely megfogja az olvasó figyelmét, ezért fontos strukturáltsága és figyelemfelhívó képessége. Az előadást követően az érdeklődők feltehetik kérdéseiket, a jelentkezők bemutathatják előzetesen elkészített absztraktjuk munkaváltozatát, s tanácsot kaphatnak a továbbfejlesztéshez.

Szeretettel várunk a rendezvényen! :)

TDK-felkészítő estek: Hogyan tűnj ki a tömegből a TDK-dolgozatoddal?

Időpont: november 14. (szerda) 17.20–19.20

Helyszín: C 316

Egy sikeres TDK dolgozat nem csak az egyetemen jelent elismerést, hanem a cégek számára is egyértelmű jelzés, hogy az adott témában a sok jó diák között Te kiváló vagy.

Van egy terület, ami érdekel, de nem tudod pontosan, hogyan és milyen eszközökkel tudsz abból kiváló TDK dolgozatot csinálni? Gyere el a TDK Workshopra, és megismerheted, hogy milyen informatikai eszközök, honlapok és trükkök segíthetnek neked abban, hogy gyorsan és látványosan feljavíts egy dolgozatot. A workshop végén azt is megmutatjuk, hogyan tudsz akár 10 perc alatt összerakni egy kutatási vázat egy sikeres TDK dolgozathoz az ismertetett lehetőségek segítségével.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése érdekében részvételi szándékodat jelezd a regisztrációs űrlapon!

Szeretettel várunk a rendezvényen! :)

Tudományos Diákköri (TDK) Mozaik Konferencia

Időpont: november 21. (szerda) 15.30–17.30

Helyszín: E Faculty Club Szalon és Konferenciaterem

Kedves TDK iránt Érdeklődő!

Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács (ETDT) örömmel hív meg a TDK Mozaik konferenciára, ahol korábbi TDK- és OTDK-helyezett hallgatók előadásaival, tapasztalt konzulensek és TDK-zók tanácsaival és sok hasznos információval szeretnénk kedvet csinálni a TDK-íráshoz. A jövő évi TDK témáit, versenykiírását, a határidőket, a szabályzatban történt változásokat is itt tesszük közzé.

 

 

Részletes program

15.30–15.45: Megnyitó

15.45–16.00: Corvinus Hallgatói Tudományos Kiválósági Díj és Kiváló Mentor Díjak átadása

16.00–16.05: A Közgáz Diáktudós könyvsorozat 10. kötetének bemutatása

  • Wimmer Ágnes és Juhász Péter, a kötet szerkesztői

16.05–16.50: TDK válogatáskötetben megjelent, illetve díjazott hallgatók előadásai

A tavalyi helyezett TDK-zók és OTDK-zók mutatják be munkáikat

  • Pandula Bettina – Zsiros Bernadett: A képernyőtől az utazásig: A filmturizmus sajátosságai
  • Drabancz Áron – El-Meouch Nedim A szén-dioxid kvóta eredményessége a globális klímaváltozós elleni harcban
  • Kapronczay Mór – Simity Milán: Kriptovaluták, kriptoeszközök és kriptorészvények?

16.50–17.05: Miért érdemes TDK-zni?

Kari TDK-felelősök és olyan Pro Scientia Aranyéremmel díjazott korábbi TDK-zók, akik országosan képviselték már intézményünket, adnak hasznos tanácsokat a TDK folyamatával kapcsolatban.

  • Wimmer Ágnes, az ETDT elnöke és Jenes Barbara, a G Kar TDT titkára
  • Bakonyi Zoltán és Szatmári Alexandra, Pro Scientia Aranyérmesek Társasága

17.05–17.30: A 2019. évi Tudományos Diákköri Konferencia versenyfelhívása, praktikus információk a TDK-ról (szekciók, határidők, nevezés, felkészítő rendezvények); kérdések és záró gondolatok

A jövő évi TDK témáiról, versenykiírásáról, a határidőkről, a technikai teendőkről adunk tájékoztatást (pl. mikortól és hogyan lehet regisztrálni a TDK-ra) figyelembe véve a korábbi években felmerült problémás területeket. Ezen kívül az idei újításokat és a szabályzatban történt változásokat is itt teszi közzé az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács. Konkrét kérdéseiteket feltehetitek a szekciótitkároknak és az ETDT tagjainak is a szekciókkal és a dolgozatokkal kapcsolatban.

  • Berezvai Zombor, az ETDT titkára

Bízunk benne, hogy a konferencián találkozunk és idén Téged is a TDK-zóink sorában üdvözölhetünk! Mindenkit szeretettel várunk a felkészítő rendezvényeinkre is!

Utolsó frissítés: 2018.11.14.