Április - 2019
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Fontos információk!

A TDK-val és az OTDK-val kapcsolatos minden információ itt, az egyetemi TDK-honlapon (uni-corvinus.hu/tdk) érhető el. Többek között:

Amennyiben a TDK informatikai rendszerével kapcsolatban kérdés merülne fel, fordulj bizalommal Jeney Lászlóhoz! A TDK-val kapcsolatos minden más jellegű kérést a etdt(kukac)uni-corvinus(pont)hu email-címen várjuk.

Hogyan kezdjünk hozzá? című felkészítő előadás anyaga letölthető (csak intranetre bejelentkezett egyetemi polgárok számára):

  1. Ehhez be kell jelentkezni központi intranetre a képernyő bal oldalán a "BEJELENTKEZÉS" menüpontra kattintva, majd meg kell adni a cusman azonosítót és jelszót
  2. Sikeres bejelentkezés esetén közvetlenül ez alatt a tartalom alatt megjelenik egy újabb tartalom, amelynél megtalálható a letölthető anyag

Jó munkát kívánunk, és várunk mindenkit a felkészítőkön!

TDK Felkészítő Estek: Hogyan keressünk szakirodalmat és statisztikai, üzleti adatokat?

Időpont: 2019. február 26. (szerda) 17.20–18.50

Helyszín: E 330

Ha hatékonyan, releváns forrásokban akarsz keresni, megbízható adatokkal akarsz dolgozni és kifogástalan hivatkozási listát szeretnél összeállítani, itt a helyed! Segítünk a fogalmi háló kialakításában, a kereső eszközök használatában, mutatunk hivatkozáskezelő  alkalmazásokat.

Az előadás mellett várunk  konzultációinkra is, hétfőnként 15.00, keddenként 10.00 órától a könyvtár 111. és 112. konzultációs szobájába.

A szabad kapacitás függvényében a regisztráció nélkül érkezőket is szívesen fogadjuk, de kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése, a létszám tervezése érdekében részvételi szándékodat jelezd a regisztrációs űrlapon!

Ha nem szeretnétek lemaradni a rendezvényekről, hírekről, az eseményeket a TDK facebook-oldalán is nyomon követhetitek.

Bízunk benne, hogy minél többetekkel találkozunk a rendezvényen! Kérjük a kedves kollégákat, hogy a rendezvény hírét terjesszék a hallgatók között!

TDK (Student's Research Conference) in English

Dear Students,

There are five TDK sections in English:

A useful tutorial for the registration in English

TDK Infóest és Közösségiesedési Program

Időpont: február 18. (kedd) 17:20

Helyszín: E 330

Örömmel hívunk meg a tavaszi félév első TDK-val kapcsolatos rendezvényére, a TDK Infóestre, majd az azt követő Közösségiesedési Programra. Célunk, hogy az este folyamán megismerd a Corvinus Tudományos Diákköri Konferenciájának menetét és minden TDK-val kapcsolatos kérdésedre választ kapj. Hallgasd meg, hogy mik a jelentkezés első lépései és hogyan néz ki a regisztráció folyamata, majd a szekciók közösségiesedését elősegítő program során elsőként ismerkedj meg a nemzetközi témakört érintő szekciók kínálatával és kérdezz közvetlenül a szekciók képviselőitől.

Infóest: február 18. (kedd) 17.20

Nemzetközi szekciók közösségiesedése: február 18. (kedd) 18:50

Az Infóest előzetes programja:

17:20 - 17:30 Megnyitó
17:30 - 18:00 Kerekasztal beszélgetés: Mit adott nekem a TDK? Miért érdemes TDK-zni?
18:00 - 18:10 Mi szükséges a nevezéshez és a részvételhez? – Határidők és egyéb fontos tudnivalók
18:10 - 18:25 Szekciótitkárok és szekciók bemutatkozása
18:25 - 18:50 Kérdések és zárás

A létszám jobb tervezhetősége érdekében mindenkit kérünk, hogy részvételi szándékát jelezze a regisztrációs űrlapon!

Üdvözlettel,

ETDT

Minden kedves TDK-ban résztvevőt, zsűritagot, szekciótitkárt és témavezetőt szeretettel várunk!

TDK Mentor klub, avagy Hogyan konzultáljunk, Hogyan segítsük a hallgatói publikációkat?

Időpont: január 15. (szerda) 16.00–17.45

Helyszín: C 208

Kedves Kollégánk!

Az Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa (ETDT) Wimmer Ágnes és Juhász Péter vezetésével a kutatási héten 2020. január 15. (szerda) 16:00 órai kezdettel "TDK Mentor Klub"-ot szervez, amelyre, mint korábban is aktív témavezetőket, bírálókat, szeretnénk tisztelettel meghívni. Évente 250–300 tudományos diákköri dolgozat születik a Budapesti Corvinus Egyetemen, amely során több száz oktató vesz részt a TDK-folyamatban. Hallgatóink sikeresen szerepelnek a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri konferenciákon.

A hallgatók bevonása, témavezetése, mentorálása egyre nagyobb kihívásként jelentkezik a hallgatói feladatok és elfoglaltságok szaporodásával. Ehhez kapcsolódóan tapasztalt kollégák osztják meg tapasztalataikat a műhelymegbeszélés résztvevőivel.

Emellett sokszor tapasztaljuk, hogy a hallgatói dolgozatokból azok sokszor magas minősége ellenére sem születnek akár a teljes gazdaságtani közösség számára is hasznosítható publikációk, szakfolyóiratban konferenciákon történő megjelenések. Így tehát a műhelymegbeszélésen a TDK-ra, OTDK-ra leadott dolgozatok témavezetésével és "utóléletével" kapcsolatos tapasztalatokról, kihívásokról, ötletekről és lehetőségekről szeretnénk együtt gondolkodni, beszélgetni a TDK-iránt érdeklődő oktató kollégákkal és hallgatókkal. A létszám jobb tervezhetősége érdekében mindenkit kérünk, hogy részvételi szándékát jelezze a regisztrációs űrlapon!

Üdvözlettel,

ETDT

Minden kedves TDK-ban résztvevőt, zsűritagot, szekciótitkárt és témavezetőt szeretettel várunk!

Díjak a kiemelkedő teljesítményért a hallgatói tehetséggondozásért és a tudományos diákköri munkáért

Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács 2019-ben is díjazta a hallgatói tehetséggondozásban és a tudományos diákköri munkában mutatott kiemelkedő teljesítményeket. A díjak átadására 2019. november 21-én a TDK Mozaik Konferencia keretein belül került sor, Kiváló Mentor, Hallgatói Tudományos Kiválósági és Best Paper Díj kategóriákban, a díjakat Dr. Szántó Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem általános rektorhelyettese és Dr. Wimmer Ágnes, az ETDT elnöke adta át.

Az idei TDK év díjazottjai:

Kiváló Mentor Díj

Hallgatói Tudományos Kiválósági Díj

Best Paper Díj – szerzők

Best Paper Díj – témavezetők

Bozóki Sándor (egyetemi docens, Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék)
Endrődi-Kovács Viktória (egyetemi adjunktus, Világgazdasági Intézet)
Gyulavári Tamás (egyetemi docens, Marketing Tanszék)
Harangozó Gábor (egyetemi docens, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék)
Jeney László (egyetemi docens, Gazdaságföldrajz és Jövőkutatás Központ)
Juhász Péter (egyetemi docens, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék)
Kállay László (egyetemi docens, Kisvállalkozás- fejlesztési Központ)
László Norbert (egyetemi tanársegéd, Vezetői Számvitel Tanszék)
Mitev Ariel Zoltán (egyetemi docens, Marketing Tanszék)
Sass Judit (egyetemi docens, Pszichológia és Pedagógia Képzési Központ)
Török Áron (egyetemi adjunktus, Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék)
Vincze János (egyetemi tanár, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék)

1. Bilicz Hanga Lilla
2. Biró Dániel
3. Claro Dániel
4. Hartvig Áron Dénes
5. Horváth Balázs István
6. Pásztor Szabolcs
7. Ruzsonyi Csenge
8. Sölch Tamás György
9. Teszárik Eszter

Báder Nikolett
Béni Alexandra
Biró Dániel
Czapp Nikolett
Csontos Tamás Tibor
Dobránszky Blanka Nóra
Domokos Csenge Virág
Edőcsény Klára Ilona
Fehér Dávid
Gera Anna
Hartvig Áron Dénes
Kalmár Bendegúz
Nagy Péter Artur
Pap Áron
Papik Réka
Rigó Donát Kristóf
Vig Ádám

Badics Milán Csaba
Bakonyi Zoltán
Baksa Máté, Benczes Réka Ágnes
Endrődi-Kovács Viktória
Harangozó Gábor
Losonci Dávid, Madari Zoltán
Neszveda Gábor
Rencz Fanni
Sziklai Balázs Róbert
Varga Ágnes
Zsembery Levente Ferenc

a TDK mozgalomban legalább tíz éve aktív oktatók, konzulensek tudományos diákköri tevékenységet támogató lelkiismeretes és eredményes munkájának elismerése

az egyetemi hallgatók pályafutása alatt a tudományos diákköri tevékenység keretében végzett kiemelkedő tudományos és kutatási teljesítmény elismerése

a 2019. évi intézményi Tudományos Diákköri Konferencia kiemelkedő színvonalú tudományos diákköri dolgozatainak elismerése

A díjakhoz gratulálunk!

Óriási Corvinus-siker a Közgazdaságtudományi OTDK-n!

Kedves Egyetemi Polgárok,

Büszkén számolunk be a április 11–13. között Pécsett megrendezett 2019. évi OTDK Közgazdaságtudományi Szekció eredményeiről. A Szekcióban összesen 45 tagozatban mérettették meg magukat az OTDK-ra továbbjutott pályamunkák szerzői.

A 45 tagozatban 184 díjat (I., II. vagy III. helyezést vagy különdíjat) osztott ki a zsűri. Összesen 24 egyetem vitt magával valamilyen díjat, közülük a Corvinus Egyetem önmagában 71 díjat nyert el. Ez azt jelenti, hogy a megszerezhető díjak több mint egyharmadát – 39! százalékát – a Corvinus képviseli. (A 71 díj valójában 68 dolgozatot jelent, ugyanis három I. helyezett dolgozat egyben különdíjat is kaphatott.)

Valóságos corvinusos aranyeső volt ez: a negyvennégy I. helyezés (az egyik tagozatban nem neveztek meg I. díjat) több mint felét (57 százalékát) a BCE nyerte el. Egyetemünk a 2. helyezések 35, a 3. helyezések 25 és a különdíjak 35 százalékát hozta el.

A 2019. évi OTDK Közgazdaságtudományi szekció díjazottjai

Ezzel az intézmények "nem hivatalos" rangsorban a BCE toronymagasan teljesített. A legeredményesebb a BCE G Kara lett, 2. helyen a BCE K Kar, de a BCE T Kar is bekerült az első 10 intézmény közé.

(Megemlítendő, hogy közel 70 dolgozat szerzője nem jelent meg a rendezvényen – sajnos sokan egyetemünk képviseletében. Távollétük közel két tucat helyezéstől fosztotta meg a jelenlévőket vagy éppen saját magukat.)

További büszkeségünk, hogy két, idén először kiadott, a 16 tudományos tagozatban egy-egy résztvevőnek adományozható OTDK-s kitüntetés díjazottjai is végzett corvinusosok. Berezvai Zombor (a BCE Gazdálkodástani Doktori Iskola hallgatója, az ETDT titkára) az OTDT Roska Tamás előadói díjának első közgazdász nyertese az OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójának megnyitóján vette át a kitüntetést és tartotta meg előadását. A záró ünnepségen Kapronczay Mór (a Gazdálkodástudományi Kar volt hallgatója, az idei OTDK-n egy első, egy második és egy harmadik helyezés nyertese) vehette át a Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának újonnan alapított díját, a Reménység kitűzőt, mely azoknak a fiatal kutatóknak ítélhető oda, akik a saját tudományterületükön az OTDK keretein belül bemutatott kutatási eredményeik alapján kiemelkedőnek bizonyultak. Mindkettőjüknek gratulálunk!

Ezúton is szívből gratulálunk a díjazottaknak és minden részt vevőnek és felkészítő témavezetőiknek, akik a sikerhez hozzájárultak!

ETDT

Megvannak a legfrissebb számok: rekord nagyságú Corvinusos nevezés az OTDK-n!

Lezárultak a nevezések a 2019. tavaszán megrendezésre kerülő XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) szekcióinak többségében. A két évente megrendezésre kerülő eseményre az intézményi TDK konferenciákon előző két évben bemutatott dolgozataikkal jogosultságot szerzett hallgatók nevezhettek.

A Budapesti Corvinus Egyetem három karának jelenlegi és volt hallgatói összesen 171 dolgozatot neveztek az OTDK hat szekciójába:

leadott dolgozatok száma szekciónként

Közgazdaságtudományi Szekció

Társadalomtudományi Szekció

Agrártudományi Szekció

Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció

128

31

5

4

Informatika Tudományi Szekció

Testnevelés- és Sporttudományi Szekció

2

1

leadott dolgozatok száma karonként

G Kar

K Kar

T kar

92

42

37

A 2019. évi Országos Tudományos Diákköri Konferencia érintett szekcióinak helyszínei és időpontjai

Köszönjük a hallgatók és a konzulens kollégák munkáját. A konferenciára sikeres felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk minden jelenlegi és volt hallgatónknak!

ETDT

Díjak a kiemelkedő teljesítményért a hallgatói tehetséggondozásért és a tudományos diákköri munkáért

Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács 2018-ban is díjazta a hallgatói tehetséggondozásban és a tudományos diákköri munkában mutatott kiemelkedő teljesítményeket. A díjak átadására 2018. november 21-én a TDK Mozaik Konferencia keretein belül került sor, Kiváló Mentor, Hallgatói Tudományos Kiválósági és Best Paper Díj kategóriákban, a díjakat Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és Dr. Wimmer Ágnes, az ETDT elnöke adta át.

Kiváló Mentor Díj

Hallgatói Tudományos Kiválósági Díj

Best Paper Díj – szerzők

Best Paper Díj – témavezetők

Bakó Barna, Buzder-Lantos Gábor, Ferenci Tamás, Jászberényi Melinda, Jenes Barbara, Matolay Réka, Michalkó Gábor István, Nagy Beáta, Neulinger Ágnes, Szántay Antal Péter, Török Gábor, Vas Réka Franciska

1. Drabancz Áron, 2. El-Meouch Nedim Márton, 3. Kapronczay Mór, 4. Csoma Attila, 5. Vancsa Miklós Milán, 6. Welsz Edit, 7. Boldvai-Pethes Laura

Bendicskó Lilla, Cserni Tamás, Drabancz Áron, El-Meouch Nedim Márton, Kapronczay Mór, Koleticsné Lükő Annaróza, Palik Júlia, Pandula Bettina, Simity Milán, Sölch Tamás György, Ternován Bernadett, Teszárik Eszter, Varga Virág, Vései Viktor, Zsíros Bernadett

Badics Milán Csaba, Banai Ádám, Fehér Péter, Keszey Tamara, Ladó Judit Mária, Majtényi Márton, Markos-Kujbus Éva, Mészáros Tamás, Michalkó Gábor, Mitev Ariel, Németh András Áron, Pogány Ágnes, Rencz Fanni, Sziva Ivett, Török Áron, Varga Ágnes, Varga Erzsébet Teréz, Vincze János

a TDK mozgalomban legalább tíz éve aktív oktatók, konzulensek tudományos diákköri tevékenységet támogató lelkiismeretes és eredményes munkájának elismerése

az egyetemi hallgatók pályafutása alatt a tudományos diákköri tevékenység keretében végzett kiemelkedő tudományos és kutatási teljesítmény elismerése

a 2018. évi intézményi Tudományos Diákköri Konferencia kiemelkedő színvonalú tudományos diákköri dolgozatainak elismerése

A díjakhoz gratulálunk!

Utolsó frissítés: 2020.02.25.